Met Electronic Data Interchange (EDI) kunt u uw systemen en bedrijfsprocessen beter integreren met die van uw handelspartners. Het resultaat? Minder fouten en meer overzicht! U krijgt een goed beeld van wat wel en niet goed gaat binnen uw bedrijfsprocessen en u kunt daar actie op ondernemen. Een investering in EDI is daarmee snel terugverdiend.

Whitepaper over de digitale revolutie

De digitale revolutie heeft verregaande consequenties voor gevestigde bedrijven. Lees in onze white paper hoe u zich hiertegen bewapent!

OMS Stappenplan EDI voor starters

Begint u net met EDI? Willen uw klanten en leveranciers informatie elektronisch uitwisselen en weet u niet hoe u dit aan moet pakken? Voor de nieuwkomer kan EDI verwarrend zijn. OMS International heeft de kennis en expertise om u te adviseren en ondersteunen. We kunnen de door u gekozen EDI oplossing implementeren in uw organisatie. Samen met u zorgen we voor een digitale transformatie van uw organisatie en een optimalisatie van uw bedrijfsprocessen.

Stap 1: Inzicht in huidige situatie: welke veranderingen zijn gewenst?

Stap 2: Een EDI oplossing kiezen die past bij uw organisatie

Stap 3: Aanwijzen projectmanager

Vanuit uw eigen organisatie of vanuit OMS

Stap 4: Installeren (en eventueel integreren) van de noodzakelijke EDI-software

Stap 5: Opvragen berichtspecificaties bij handelspartner(s)

Stap 6: Maken en installeren van het bericht

Stap 7: Testen of alles werkt

Stap 8: Nazorg (support op maat) en documentatie

OMS Stappenplan EDI voor gevorderden

Bent u ooit begonnen met EDI en ziet u nu door de bomen het bos niet meer? Is uw EDI omgeving slecht te beheren en wilt u hulp bij het herstructureren? Of is uw huidige systeem verouderd en wilt u deskundig advies over alternatieven? OMS International heeft de kennis en expertise om u te adviseren en ondersteunen.

Stap 1: Onderzoek op locatie

Wat wordt nu gebruikt, wat werkt en wat niet en waar wilt u naar toe?

Stap 2: Opstellen OMS advies met verbeterpunten

Inclusief wat het doorvoeren van dit advies uw organisatie oplevert en kost

Stap 3: Aanwijzen projectmanager

Vanuit uw eigen organisatie of vanuit OMS

Stap 4: Uitvoering advies in welke vorm dan ook

Uw huidige EDI oplossing als basis of een geheel nieuwe oplossing? Wij implementeren het advies binnen uw organisatie

Stap 5: Testen of alles werkt

Stap 6: Nazorg (support op maat) en documentatie

Onboarden

Als u een EDI oplossing heeft gekozen bent u er nog niet. Uw handelspartners moeten dan worden geïnformeerd en aangesloten op de door u gekozen oplossing. Dit wordt onboarden genoemd. Onboarding kan een tijdrovende klus zijn. Hoe overtuigt u bijvoorbeeld uw handelspartners van de meerwaarde van uw keuze? Wij hebben hier veel ervaring mee en adviseren en ondersteunen u graag.

Wilt u simpelweg praktische ondersteuning bij het onboarden? Een paar extra handen om de klus te klaren? Ook dan kunt u bij OMS International terecht.

Managed EDI

OMS International heeft ruim 30 jaar aan kennis en ervaring op het gebied van Managed EDI. Met onze Managed EDI services nemen wij al uw EDI zorgen uit handen. Wij doen waar we goed in zijn, zodat u zich volledig kunt richten op uw corebusiness.

OMS International onderkent het belang van een betrouwbare EDI omgeving en wij weten wat de gevolgen van een storing zijn. Bij het tot stand komen van de OMS Managed Services overeenkomst wordt uitgegaan van een stabiele EDI omgeving. Met enkele systeemaanpassingen maken wij uw EDI-configuratie geschikt voor monitoring. Wij controleren of de berichtenstromen goed gaan, ondernemen pro-actief actie daarop, houden certificaten bij en nemen contact op met uw handelspartners als ze vernieuwd moeten worden. Zo blijft de EDI-berichtenstroom continu doorstromen en heeft u er geen omkijken meer naar.

Samen met u bepalen we het niveau van onze Managed EDI services en welke werkzaamheden wij voor u uitvoeren. U draagt vervolgens het functioneel en technisch beheer van uw EDI omgeving aan ons over tegen een vooraf overeengekomen bedrag per maand.

OMS Managed EDI kan bestaan uit:

 
 

PROACTIEVE MONITORING

 

DAGELIJKSE RAPPORTAGES

 

REMOTE SUPPORT SOFTWARE

 

VERNIEUWING VAN CERTIFICATEN

 

DAGELIJKSE CONTROLE VAN UW EDI SYSTEEM

 

TELEFONISCHE SUPPORT

 

ONDERHOUDEN VAN OPERATIONELE HANDELSPARTNER-AANSLUITINGEN

 

BEPERKTE AANPASSINGEN IN BESTAANDE 'MAPPINGS'

OMS Detachering & Consultancy

Onze experts en consultants – zowel de technische, functionele als business experts – hebben allemaal jarenlange ervaring met complexe EDI trajecten in een scala aan omgevingen en bij tientallen opdrachtgevers. Echte specialisten die weten waar ze mee bezig zijn en die met trots kunnen terugkijken op succesvolle trajecten.

De experts en consultants van OMS International zetten hun expertise ook graag in voor u. In de vorm van een eenmalig advies omtrent een specifiek ICT vraagstuk, maar ook voor langere trajecten. Bijvoorbeeld als projectleider bij het implementeren van de door u gekozen EDI-oplossing of om u te ondersteunen bij het onboarden: het aan boord krijgen van uw handelspartners.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden die OMS International biedt voor consultancy of detachering? Onze EDI-experts staan u graag te woord.

MEER WETEN?

Ja, bel mij voor een afspraak!

INTERESSE IN ONZE NIEUWSBRIEF?

Vul uw e-mailadres in en ontvang onze nieuwsbrief.

 
 
Contact