Wat is EDI?

EDI staat voor Electronic Data Interchange: het uitwisselen van elektronische gegevens tussen organisaties. Om meer precies te zijn het uitwisselen en interpreteren van gegevens op basis van gestandaardiseerde berichten via een gestandaardiseerde communicatie-infrastructuur. Zonder menselijke interactie. Deze manier van werken zorgt ervoor dat bedrijfsdocumenten – zoals orders, pakbonnen, artikelgegevens en facturen – snel, makkelijk en met minder fouten elektronisch worden uitgewisseld.

Hoe ontstond EDI?

EDI vindt zijn oorsprong in de jaren zeventig. In de jaren tachtig werd EDIFACT ontwikkeld als dé standaard voor elektronische gegevensuitwisseling. Veel van onze klanten gebruiken EDIFACT nog steeds. De tijd heeft sindsdien niet stilgestaan. Er zijn nu ook andere EDI varianten zoals XML, VDA, HL7, EANCOM en allerlei branche-specifieke EDI-standaarden. EDI wordt vandaag de dag door steeds meer handelspartners als eis gesteld. EDI is een logische stap op weg naar het optimaliseren van uw bedrijfsprocessen. En wij helpen u daar graag bij!

EDI met OMS International

OMS International heeft jarenlange kennis en ervaring in elektronische B2B en B2G communicatie en data-integratie. Hierdoor kunnen wij meedenken met elke organisatie en een passende, schaalbare en toekomstbestendige oplossing bieden. Achter de EDI oplossingen die OMS International biedt zit een geavanceerd ontwikkelteam. Zo wordt gegarandeerd dat de oplossingen voortdurend up-to-date blijven en meegroeien met de ontwikkelingen in de markt en met uw bedrijf. Samen met u zorgen we dat uw EDI oplossing optimaal werkt. Nu en in de toekomst.

Wilt u meer informatie over EDI? Wilt u weten welke EDI-oplossing past bij uw bedrijf? Bent u benieuwd op welke manieren OMS International u kan adviseren en ondersteunen? Onze EDI-experts staan u graag te woord.

Voordelen van EDI

 

• Vermindering van verwerkingstijd;
• Vergroting van de beveiliging van documentuitwisseling;
• Het gebruik van papier elimineren;
• Het leveren van zeer nauwkeurige informatie;
• verbeterde samenwerking en serviceniveau met uw handelspartners;
• Meer inzicht in productgegevens

INTERESSE IN ONZE NIEUWSBRIEF?

Vul uw e-mailadres in en ontvang onze nieuwsbrief.

 
 
Contact