Wat is EDI?

EDI staat voor Electronic Data Interchange: het uitwisselen van elektronische gegevens tussen organisaties. Om meer precies te zijn het uitwisselen en interpreteren van gegevens op basis van gestandaardiseerde berichten via een gestandaardiseerde communicatie-infrastructuur. Zonder menselijke interactie. Deze manier van werken zorgt ervoor dat bedrijfsdocumenten, bijvoorbeeld orders, pakbonnen, artikelgegevens en facturen, snel, makkelijk en met minder fouten elektronisch worden uitgewisseld.

Hoe ontstond EDI?

EDI vindt zijn oorsprong in de jaren zeventig. In de jaren tachtig werd EDIFACT ontwikkeld als dé standaard voor elektronische gegevensuitwisseling. Veel van onze klanten gebruiken EDIFACT nog steeds. De tijd heeft sindsdien niet stilgestaan. Er zijn nu ook andere varianten zoals XML, VDA, HL7, EANCOM en allerlei branche-specifieke standaarden. EDI wordt vandaag de dag door steeds meer handelspartners als eis gesteld. Daarom is het een logische stap op weg naar het optimaliseren van uw bedrijfsprocessen. En wij helpen u daar graag bij!

OMS International als partner

OMS International heeft jarenlange kennis en ervaring in elektronische B2B/B2G communicatie en data-integratie. Hierdoor kunnen wij meedenken met elke organisatie en bieden wij passende, schaalbare en toekomstbestendige oplossingen. Achter de oplossingen die OMS International biedt zit een geavanceerd ontwikkelteam. Zo wordt gegarandeerd dat de oplossingen voortdurend up-to-date blijven en meegroeien met de ontwikkelingen in de markt en met uw bedrijf. Samen met u zorgen we dat uw oplossing optimaal werkt. Nu en in de toekomst.

Voordelen van EDI

 
  • Vermindering van verwerkingstijd;
  • Vergroting van de beveiliging van documentuitwisseling;
  • Papiergebruik elimineren;
  • Het leveren van zeer nauwkeurige informatie;
  • Verbeterde samenwerking en serviceniveau met uw handelspartners;
  • Meer inzicht in productgegevens

Wilt u meer informatie over EDI? Onze experts staan u graag te woord.

Bel mij voor een afspraak!

Veel bedrijven passen hun processen en systemen op een ad hoc manier aan. Ze reageren op een bepaalde verandering in de markt en passen hier een proces en/of systeem specifiek op aan. Het probleem daarbij is dat deze bedrijven bij een volgende verandering alles weer in de prullenbak kunnen gooien en opnieuw moeten beginnen.

Download onze whitepaper en lees hoe het wel moet

INTERESSE IN ONZE NIEUWSBRIEF?

Vul uw e-mailadres in en ontvang onze nieuwsbrief.

 
 
Contact