PEPPOL (Pan-European Public Procurement Online)

 

Wat is het?

PEPPOL staat voor Pan-European Public Procurement Online en is een Europese standaard voor E-invoicing, E-procurement en E-ordering. Met PEPPOL kunt u door heel Europa zaken doen. Onafhankelijk van onderliggende software en zonder menselijke interactie.

Sinds 1 januari 2017 moeten Nederlandse en Belgische leveranciers hun facturen elektronisch via PEPPOL aanleveren aan publieke organen. Andere Europese landen volgen snel. Kortom: voor Europese B2B en B2G communicatie is een accesspoint tot PEPPOL steeds meer een must.

Hoe werkt het?

PEPPOL verandert niets aan bestaande technologieën voor elektronisch berichtenverkeer. Om te communiceren via PEPPOL wordt gebruik gemaakt van een access point. Een access point wordt verstrekt via een Billing Service Provider (BSP), die de registratie van access point providers controleert. Registratie in het netwerk vindt plaats op basis van (unieke) ID-nummers zoals KvK of BTW nummers, IBAN-nummers en OIN-nummers voor overheidsinstellingen. Kopers en leveranciers met een access point, nationaal en internationaal, kunnen elkaar vervolgens bereiken.

PEPPOL detecteert automatisch of de ontvanger in staat is elektronische documenten via het netwerk te ontvangen. Uw documenten en facturen kunnen volledig automatisch ingelezen en verstuurd worden vanuit uw ERP-systeem of boekhoudsoftware. Pluspunt is dat ook aanvullende informatie meegestuurd kan worden, bijvoorbeeld een catalogus bij een order.

Wij regelen uw aansluiting op PEPPOL

Met de software van OMS International heeft u een access point tot PEPPOL. Wij zien PEPPOL als onderdeel van onze kerncompetentie en onze EDI experts hebben beproefde kennis en ervaring op het gebied van E-Procurement.

Als u geen gebruik wilt maken van PEPPOL, kunnen wij ook via andere wegen het internationale berichtenverkeer voor u inregelen. Hoe dan ook zorgen wij ervoor dat uw internationale B2B en B2G communicatie geoptimaliseerd wordt.

Peppol Acces Point provider

 

Wilt u meer informatie over PEPPOL en wat de nieuwe Europese richtlijnen betekenen voor uw organisatie? Of bent u benieuwd naar andere manieren waarop wij uw internationale berichtenverkeer voor u kunnen opzetten? Onze EDI-experts staan u graag te woord.

INTERESSE IN ONZE NIEUWSBRIEF?

Vul uw e-mailadres in en ontvang onze nieuwsbrief.

 
 
Contact