Gegevensuitwisseling na Brexit

Als distributeur van een Engels softwarehuis heeft OMS de ontwikkelingen op het gebied van Brexit nauwlettend gevolgd. Deze Britse onderneming heeft fysieke kantoorlocaties en activiteiten in Groot Brittannië en op het vasteland van Europa. “We blijven al onze klanten in Europa en daarbuiten ondersteunen en verwachten niet dat Brexit impact zal hebben op het gebruik van onze software en diensten door onze klanten”, stelt de leverancier van onze softwarepakketten in een verklaring.

Gegevensbescherming / gegevensbeveiliging

Groot Brittannië is voorstander van de Europese wetgeving inzake gegevensbescherming en zal naar verwachting toekomstige wijzigingen in de EU-voorschriften op het gebied van gegevensbescherming blijven volgen. Onze leverancier zal zich blijven houden aan zowel de Britse als EU-voorschriften en aanbevelingen met betrekking tot het aanbieden van datadiensten.

De verwachting is dat Groot Brittannië in de toekomst een goedgekeurde bestemming voor EU-gegevens zal worden. Mocht dit niet het geval zijn (in geval van een no-deal Brexit), dan zijn er de (door de EU goedgekeurde) contracten die u een wettelijke naleving van de AVG garanderen voor de overdracht van persoonsgegevens vanuit de EU naar een niet-EU-land.

Wilt u weten hoe het zit met de data die u uitwisselt via één van de oplossingen van OMS? Wij maken graag tijd voor u vrij om u uitgebreid te informeren over de stand van zaken en wat u eventueel kunt doen.